פוטין הולך להיטלר - Рыбаченко Олег Павлович. Страница 2
ולנשיא רוסיה קוראים: וובקה-קין! הוא באמת בהיסטוריה של רוסיה והעולם נזכר כעת במילה לא יפה. כן, הוא השתחרר - הוא לא עמד בפיתוי ופתח במלחמה גדולה. הטעות הכי גדולה, וקודם כל מוסרית: מדובר בקמפיין נגד קייב. פעם, כשהייתה מלחמה בגאורגיה, הרודן רצה לתקוף את טביליסי. אבל הנשיא הפורמלי של רוסיה והמפקד העליון דמיטרי מדבדב התבטאו נגדה באופן מוחלט. והייתי צריך להפסיק להילחם. מלחמת חמשת הימים, אחת הקצרות בהיסטוריה העולמית, ואולי המהירה בהיסטוריה הרוסית, הסתיימה. מאה ושישה חיילים אבדו, הגיאורגים הפסידו קצת יותר. הייתה אז תחושת רוגז שלא ניצלו את האירוע לכיבוש גיאורגיה. אבל דמיטרי מדבדב הסביר באופן הגיוני שגם אם יצליחו לכבוש במהירות את שטח הרפובליקה הקווקזית, הצבא הרוסי יעמוד בפני מלחמת גרילה. יתרה מכך, הדוגמה של עיראק כבר עמדה לנגד עיניי, שאותה כבשו האמריקאים תוך שלושה שבועות, אך התמודדו עם מפלגנות כזו שהם נאלצו לעזוב משם, לאחר שאיבדו חמשת אלפים הרוגים בלבד.
כן, ואפגניסטן זה אותו דבר... בנוסף, ג'ורג'יה היא מדינה הררית, ושם אפשר ממש לפרגן מ-ואלה. בנוסף, ההתנגדות הצ'צ'נית עדיין לא הסתיימה. דוקו אומרוב עדיין היה בחיים, ומלחמת הגרילה התנהלה לא רק בצ'צ'ניה, אלא גם כמעט בכל צפון הקווקז. ובמקרה של כיבוש גאורגיה, כל המערב הקולקטיבי יעזור לקווקזים. וגם האיסלאמיסטים היו מתחילים לקבל עזרה ולהרים את ראשם.
אז דמיטרי מדבדב באותה תקופה הראה שכל ישר. ואולי זו הייתה אחת ההחלטות החכמות הבודדות שקיבל.
אבל גם המלחמה עם אוקראינה נראתה קלה יחסית. אז החיילים של האח הסלאבי הראו את עצמם גרוע מאוד בקרבות 2014 ובחורף 2015, וכמובן, הרושם היה שהאויב הוא לוחם אפס.
ובכן, להיפך, על הצבא הרוסי, במיוחד אחרי סוריה, רעיונות מוגזמים. כאילו, מבחינה טכנולוגית אנחנו החזקים ביותר בעולם. ולזרוק כובעים על כולם.
נראה שרבים היו חושבים כך אילו היו פוטין. וכנראה שהאמריקאים לא היו ערמומיים כשאמרו שהצבא הרוסי יכול לכבוש את קייב תוך שלושה ימים. הם גם חשבו כנראה שרוסיה חזקה מדי, ואוקראינה חלשה. אבל... כבר בימים הראשונים ספגו יחידות רוסיות נבחרות אבדות כבדות והתברר כי מלחמת הבזק נכשלה.
המלחמה נמשכה, לא כפי שהוא רצה. אולי היה צריך לעשות שלום, במיוחד בחודש הראשון של המלחמה, כשהיו ההצלחות הגדולות ביותר. אבל, כמובן, רציתי יותר. ואז ההפסדים גדלו. ואז בסוף אוגוסט ובסתיו, האוקראינים השיגו הצלחות מוחשיות בשדות הקרב. הם הפילו חיילים רוסים מאזור חרקוב ובחלקו לוגנסק וכבשו מחדש את חרסון ואת השטח שמעבר לדנייפר. באותה תקופה, האוקראינים לא רצו עולם אחר, חלקם כמו חזרה לגבולות 1991.
הייתי צריך להכריז על גיוס ולהעביר כוחות נוספים. ובחורף לנסות שוב, להתקדם...
ולדימיר פוטין הוא אדם עקשן. למרות שההיסטוריה מלמדת שעקשנות יכולה להיות מסוכנת ביותר. לדוגמה, היטלר יכול היה לשמר לפחות חלקית את משטרו, ואולי את עורו שלו, אם היה הולך לשלום מוקדם יותר. כאן הצליח הירוהיטו להציל את חייו, ואפילו את התואר הקיסרי שלו, גם אם איבד כוח אמיתי. ופיהרר הדיבוק איבד הכל. אתה יכול לזכור את איבן האיום! אשר, הציע לעולם, וחלק מליבוניה, כולל נרווה ודרפט. אבל איוון האיום רצה את ליבוניה בשלמותה. והוא המשיך במלחמה עם שוודיה ועם חבר העמים. ובכן, הייתי צריך גם להדוף את הפשיטות של חאן קרים. בקיצור, הוא הפסיד את כל מה שזכה, ונאלץ להחזיר חלק משלו. והמלחמה נמשכה עשרים וחמש שנים. כן, הייתה הרפתקה.
עם זאת, האם פוטין הוא על העבר ועל העבר? צריך להחליט מה לעשות בהווה? או להמשיך במלחמה עם ברית המועצות, לאור הטעויות הקודמות של הרייך השלישי. או בכל זאת לנסות לעשות שלום עם סטלין. ובכל זאת, להרוג את אבותיך הלאה זה לא נעים במיוחד. אבל אם תוכל להתאחד עם הקומוניסטים, נגד בריטניה ואמריקה השנואות, זה יהיה מגניב!
למעשה, פוטין, שנלחם במשך שנה וחצי, לא הצליח להביס את אוקראינה, יתרה מכך, הוא ספג שם תבוסות, ואפילו הטליבאן פתח חזית שנייה בדרום. והנה הזדמנות! אתה יכול להשיג הרבה. ואולי אפילו להפוך לשליט העולם!
ולדימיר ולדימירוביץ' צחק וחייך לתוך שפמו הקצר. לא משנה מה יגידו על היטלר, הוא כבש כמעט את כל אירופה תוך חודשיים. פולין, שהייתה דומה באותה תקופה מבחינת אוכלוסייה ושטח לאוקראינה, הובסה תוך שבועיים. ובתוך חודש וחצי הובסו חיילי צרפת, בריטניה, בלגיה, הולנד. יותר מארבעה מיליון בני אדם נלקחו בשבי בלבד. הנה ההישג.
כן, וברית המועצות ספגה אבדות אדירות וכמעט הובסה. אבל זהו, כמעט. ואז בדצמבר תהיה נקודת מפנה. ועלינו לעשות שלום במהירות עם סטלין. אבל השאלה היא איך להצדיק את עצמך כלפי הסביבה שלך? אחרי הכל, נראה שהניצחון ברוסיה כל כך קרוב, ופתאום העולם?
איך אתה יכול להסביר את זה לעצמך? בנוסף, עדיין לא ידוע אם סטלין יקבל את הצעת השלום. במיוחד אם דורשים ממנו ויתורים טריטוריאליים. עולם ללא סיפוחים ופיצויים נשמע יפה, אבל אחרי שגרמניה זכתה בכל כך הרבה, ואפילו נתנה קצת אדמה לבת בריתה, זה ייראה כמו בגידה בוויתור סתם כך.
כאן, כמובן, מתעוררות בעיות חמורות. יהיה הרבה יותר קל לפגוע בהיטלר קצת קודם, לפני ההתקפה על ברית המועצות. אז ניתן היה לבטל את תוכנית ברברוסה, ובמקום זאת ניתן היה לבצע את מבצע אריה ים, לכבוש את בריטניה, ולאחר מכן את איקרוס, לכבוש את איסלנד. מעטים יודעים שגם לפיהרר היו תוכניות לזה. מצד אחד, נראה שהרייך השלישי לא צריך את איסלנד, אבל מצד שני, המטרה העיקרית הייתה להגן על עצמו מפני התקפות מארצות הברית. אולם, היטלר במקרה הזה הסתכן בהסתכן במלחמה עם אמריקה במשך זמן רב.
כאן, אגב, שאלה נוספת היא האם סטלין עומד לפגוע ברייך השלישי ב-1941? או אפילו בארבעים ושתיים מוכן טוב יותר.
יש את הטטרלוגיה המפורסמת של סובורוב-רזון, שבה הוא מוכיח ומנסה להצדיק באופן הגיוני את ההתקפה של סטלין על הרייך השלישי. ובכן, פוטין, כמובן, בחיים קודמים לא הספיק לקרוא את העבודה הזו בשלמותה. אבל זה הוצג לו בקצרה. הטיעונים העיקריים של סובורוב-רזון והערות עליהם.
למשל, ברית המועצות אכן קירבה את הכוחות לגבולה המערבי. ובאמת היה לו יתרון במספר הטנקים. נכון, לא שמונה פעמים כמו שכותב רזון, אלא בערך ארבע פעמים. על חשבון איכות המכוניות גם לא כל כך ברור. כאלפיים טנקים סובייטים היו חזקים יותר מהגרמנים: אלו הם ה- KV-1, KV-2, T-34, T-28 ו-T-35. חזק במיוחד היה ה-KV-2 עם הוביצר 152 מ"מ. וטנקים גרמניים לא יכלו לחדור אליו מכל הצדדים והזוויות, כמו ה-KV-1.
אבל זה לא כל כך ברור. לדוגמה, ה-KV-2 ירה רק ירייה אחת כל שתי דקות, וניסה לפגוע בטנק גרמני זריז. והוא יכול היה להזיק לגלילים, והמכונה הסובייטית הייתה משותקת. מבחינה מעשית, ה-T-34 טוב. לא ניתן לנקב אותו במצח על ידי טנק גרמני, אלא אולי בצד.
אבל גם בעיות. האופטיקה והראות גרועות, תיבת ההילוכים מתקלקלת וקשה להחלפה. ה-T-28 הוא כבר טנק מיושן מבחינה מוסרית, אם כי עם שני תותחים, הוא גרוע יותר משלושים וארבעה בשריון. והמיכל הממוגן הזה לא טוב במיוחד בביצועי הנהיגה. T-35 הוא מפלצת אמיתית - שלושה תותחים, שבעה מקלעים, חמישה מגדלים. אבל הטנק הזה לא יכול להסתובב. והשריון של עד חמישה מגדלים אינו חשוב.
טנקים מסדרת BT - מצד אחד נראה שהם טובים: המהירות היא כמעט מאה קילומטרים לשעה בכביש המהיר. אבל בקרב אמיתי, טור של טנקים עדיין לא יוכל ללכת. והשריון חלש, ואפילו תותחים נגד טנקים יכולים לחדור למכונה כזו. בנוסף, במיכל יש עדיין מיכלי בנזין גדולים, ניתן להוציאו מכלל פעולה על ידי יריות של מקלע כבד. כן, לא באמת המכונית הזו. טנק ה-T-26 המאסיבי ביותר עם תותח 45 מ"מ היה נחות מה-T-3 הגרמני הן בחימוש והן בשריון, והיה קרוב בביצועי הנהיגה.