פוטין הולך להיטלר - Рыбаченко Олег Павлович. Страница 3
בסך הכל, כמובן, ברית המועצות הייתה אולי חזקה יותר בטנקים, אבל ייצור המכוניות והמטוסים העדכניים ביותר רק מקודם, והם בקושי התחילו להיכנס לכוחות. תעופה האחרונה עדיין לא הייתה שליטה, וגם טנקים. יתרה מכך, התיעוד הטכני של הטנקים הסובייטיים האחרונים לא הונפק למפקדים. וכתוצאה מכך, לפני המלחמה לא הופעלו רכבי ה-KV ו-T-34. והגרמנים איכשהו לא שמו לב לשלושים וארבע החדשות. לראשונה, טנק T-34, על פי זיכרונותיו של גודריאן, הובחן רק באוקטובר 1941. ולאן נעלמו לפני כן אלף שלם מהמכוניות האלה?
יתרה מכך, במהלך המלחמה, איכות המיוצרים שלושים וארבע לא רק שלא גדלה, אלא אף ירדה. כולל איכות השריון. כן, ולטייסים סובייטים לא היה זמן לאמן כיצד להשתמש בטכנולוגיה הסובייטית. כן, והשירות הצבאי האוניברסלי הוכנס רק בסתיו של השנה השלושים ותשע.
בנוסף, הדיכוי הסטאליניסטי החליש את הצבא, דפק כוח אדם מנוסה ומשכיל.
בנוסף סט פגזים, במיוחד עבור הטנקים האחרונים. ובכן, יש עוד הרבה השוואות. ואכן, לברית המועצות יש יותר טנקים וכלי טיס מאשר הרייך השלישי. אבל מצד שני, לגרמנים כבר יש יותר מפי שניים מכוניות ואופנועים. ולוורמאכט יש יותר תת-מקלעים. בנוסף עליונותה הזמנית בחי"ר. זה נכון, כי גרמניה ביצעה בעבר גיוס כללי. אבל עדיין לתקוף את הרייך השלישי, להפסיד בכוח אדם? זה אידיוטי!
נכון, פוטין עצמו עשה בדיוק את זה עם אוקראינה. אבל אולי בגלל זה הוא פישל.
אבל יש כאן שני הבדלים גדולים. הצבא האוקראיני, שלא הצליח להביס כמה מיליציות ב-2014, לא נחשב לכוח לוחם רציני על ידי אף אחד - אפילו האמריקאים. והוורמאכט כבש את אירופה תוך חודשיים - יש הבדל גדול. אפילו הבדל גדול מאוד.
הסמכות של הצבא האוקראיני הייתה נמוכה מאוד לפני המלחמה, ואולי בגלל זה החליט ולדימיר פוטין הזהיר בדרך כלל על ההרפתקה הזו. בנוסף, סין נתנה את האישור בחשאי. אבל כבר בימים הראשונים התברר שמלחמת הבזק לא חלפה. וההפסדים, בעיקר ביחידות המובחרות, עצומים.
אכן, יש איזה כוח בלתי נראה שהורס את כל האימפריות. מאז תקופת המלך קסרקסס, כנראה האימפריה האמיתית והענקית הראשונה של העולם העתיק. גם כוחו הגדול של אלכסנדר מוקדון התברר כקצר מועד. במקום זאת, הוא התפרק כמה שנים לאחר מותו של המלך הזה.
עוד קודם לכן ניהלה מצרים מלחמות כיבוש, אך גם איבדה את הרכוש. אתה יכול לזכור את אשור. זה גם היה כוח די גדול. ובכן, בבל של תקופת נבוכדנצר, אם כי לא לאורך זמן. האימפריה הרומית נמשכה זמן רב. אפילו בספרי ההיסטוריה של בתי הספר, כמעט מחצית מזמן העת העתיקה מוקדש לכך.
אבל גם הוא התקלקל והתמוטט. ניתן לתת כאן דוגמאות רבות. הייתה אימפריה של קרל הגדול - מחולקת מיד לאחר מותו של המלך הכובש. קמה הח'ליפות הערבית - האימפריה הגדולה ביותר מבחינת שטח, מצרפת ועד הודו, אך גם היא קרסה. גם האימפריה העות'מאנית, אם כי לאט יותר התפוררה. האימפריה של ג'ינגיס חאן עצמה היא המעצמה היבשתית הגדולה ביותר בתקופת האנושות. אבל ג'ינגיס חאן מת, ובניה ונכדיה החלו למחוץ אותה. ואז, לאחר שהגיעו מאפריקה לווינה, נגמרו הקיטור של המונגולים-טטרים והתפרקו שוב. טמרלן ניסה לשקם את האימפריה הזו עם אש וחרב, אבל ברגע שהוא מת, ערב טימוראט שלו נפל לאושר ללא עקבות.
הגדולה ביותר במונחים של אוכלוסיה וטריטוריה בהיסטוריה של האנושות הייתה, אולי, האימפריה הבריטית עם מושבות ושליטה. אבל זה גם התפרק די מהר. והייתה גם האימפריה הקולוניאלית הספרדית, שהתפוררה עוד קודם לכן.
רוסיה הצארית, לאחר שהגיעה לשיאה תחת שלטונו של ניקולאי השני, התנגשה ביפן. וכאילו כדי לאשר את העובדה שיש כוח אנטי-אימפריאלי, החיילים הצארים הפסידו במלחמה הזו. וכאילו הגורל הרע רודף אחריהם. היו כל כך הרבה כישלונות ומזל רע במלחמה ההיא, מההתחלה ועד הסוף. אז אל תאמין לאחר מכן בגורל כל המעצמות.
אז, במלחמת העולם הראשונה, זה לא היה בר מזל, והיה צבא, וליתר דיוק אפילו הפיכה של ארמון. לאחר מכן עלתה לשלטון ממשלת ביניים לא לגיטימית.
ובכן, ואז הבולשביקים עם מלחמת האזרחים. ובכן, כן, תחת סטלין הייתה עלייה חדשה של האימפריה, אבל במחיר של שפיכות דמים ענקית. ואחרי מותו של המנהיג, התרחש הקונגרס העשרים והתמוטטות הכת. וברית המועצות החלה לאבד את עמדותיה כבר תחת חרושצ'וב.
ואז גורבצ'וב לקח וגמר את האימפריה הסובייטית. יתר על כן, לא ניתן לומר שמיכאיל סרגייביץ' עשה זאת בכוונה. ואז כולם נבלעו בטירוף הפרסטרויקה. ובאופן אישי, ולדימיר פוטין, למרות שהוא קצין ק.ג.ב, הפך לדמוקרט נלהב. והוא היה נגד ה-GKChP, וגם שמח על קריסת ה-CPSU. והוא הפך ליד ימינו של סובצ'ק. ותמך באופן פעיל בילדצין. כולל באוקטובר 1993. כן, קריסת ברית המועצות הייתה, אבל רוב האנשים ובעיקר האליטה שמחו!
או, בכל מקרה, לאנשים לא היה אכפת, אבל האליטה הייתה ממש מרוצה. בייחוד במרכז אסיה, שם כולם זכרו היטב כיצד ה-KGB רדף אילנים מקומיים בעסקי הכותנה.
בקיצור, אז בברית המועצות התשעים ואחת נחה על הבוס. ואולי רק ולדימיר ז'ירינובסקי רטן קצת, ככה לראווה. או אולי לנגן עבור הקהל או לרצות להתבלט.
אז היה שלטונו של ילצין. תקופה של הזדמנויות גדולות עבור חלק, ומחסור, ובעיות איומות עבור אחרים. ילצין עצמו אפילו לא ניסה להדביק את האימפריה של ברית המועצות, אלא רק להחזיר את צ'צ'ניה לשליטה. ואיזו התנגדות עזה זה גרם. כולל בתוך הארץ. ואפילו הבחירה ברוסיה של גיידר התבטאה נגדה. כמו גם הקומוניסטים. רק ז'ירינובסקי תמך במלחמה זו. אבל אולי זו הסיבה שהוא ערער את הדירוג שלו ושלל מעצמו את ההזדמנות להיות הצאר הרוסי החדש.
ז'ירינובסקי, כמובן, היה מנהיג כריזמטי. אבל לא חסר לו אומץ ולא רצון. במיוחד, לא היה צורך לשאוב את הבטן כך או כך כאשר חלק ניכר מהאנשים גוועים ברעב. וגם דיאטה ופעילות גופנית.
ובכן, בסדר, ז'ירינובסקי מת. והמלך איבד את הליצן האהוב עליו. מה שהיה כל כך מצחיק ומצחיק. הוא בידר ומרומם. אבל לא היה הרבה הגיון ותועלת מזה. להיפך, ז'ירינובסקי היה פטריוט רדיקלי מדי, אולי אפילו קריקטורה. ונראה היה שהוא לעג לפטריוטיות. ובכן, כמו החייל הטוב שווייק, גם הוא היה קריקטורה של הפטריוט של אוסטריה-הונגריה.
וזה היה מצחיק, אבל די מזיק למטרה. אבל בכל זאת, המלך לא טוב ומשועמם בלי ליצן. כאן דמיטרי מדבדב ברור שלא נמשך לתפקיד הזה.
ולדימיר פוטין, בגופו של היטלר, נאנח בכבדות. הוא עדיין לא התרגל לגוף החדש, וחי בזיכרונות העבר. וזה היה מעורפל, במיוחד בשנים האחרונות. עם זאת, כמובן שפוטין היה שליט בר מזל. למשל, מתנת הון נדירה כמו מתקפת הטרור ב-11 בספטמבר. זו אכן הצלחה גדולה. במקום להילחם בטליבאן עצמם, האמריקנים נגררו לטבח מיותר עבור ארצות הברית.
זה, למשל, זהה אם היטלר נלחם במשך עשרים שנה עם בריטניה והינקי מאשר לתקוף את ברית המועצות. וסטלין עצמו יכול היה לבחור במקרה הזה את הרגע שבו להכות. ואל תיפול בעצמך למכה איומה.
אבל היטלר הצליח למנוע את סטלין. והנה התוצאה - הגרמנים ליד מוסקבה. ואם החורף היה מתון ויבש יותר, אז אולי היינו בבירה עצמה.
כן, לסטלין היה מזל כאן. למרות שמצד שני, ובכן, מדוע השליטים המצליחים ביותר הם אלה שכל כך אכזריים? הנה הוא ולדימיר פוטין, כמובן, לא סטלין. אבל אולי בגלל זה אוקראינה לא ניתנה לו?